Pastacı Kreması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde şef eşliğinde pastacı kreması yapmaya ne dersiniz?

Evde pastacı kreması nasıl yapılır? Merak ediyor musunuz? İşte yeni başlayanlar için evde pastacı kreması yapmanın pratik tarifi... Lezzet Mutfak Okulunda eğitmen Şef Arif Akdaş bu kez pastacı kreması yapmanın inceliklerini, püf noktalarını anlatıyor. Videomuzda yeni başlayanlar için pastacı kremasında kıvamı tutturmak için gerekli detaylar var. Hazırlayacağınız kremanızı pastalarınızda, ekler yaparken, sütlü tatlı, profiterol, supangle yaparken kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Pastacı Kreması Kaç Kalori?

Pasta yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı krema ve krem şanti tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Pastacı Kreması Tarifi İçin

Malzemeler

Pastacı Kreması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Pastacı kremasını taze meyvelerle hazırlanan çilekli pasta tarifinde kullanabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kesinlikle karıştırmayı bırakmamak lazım. Krema kaynaya kadar karıştırmak gerekiyor aksi halde dibi tutar. Sabırla karıştırmak gerekiyor. Kaynama noktasına gelince katılaşacaktır.
  • Krema kıvam almaya başlayınca bırakmıyoruz, unu tamamen homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Un kokusu çıkana kadar kavurmak gerekiyor.
  • Eğer ki baloncuklar çıkıyorsa kaynamış demektir. Bu aşamada tereyağını ilave edebilirsiniz.
  • Üstü kabuk bağlamasın diye sıcakken streçleyebilirsiniz.
  • Krema oda sıcaklığında değil, buzdolabında muhafaza edilmelidir.
  • Buzdolabında muhafaza edilen krema kullanılmadan önce çırpılıp yumuşatılarak kullanılmalıdır.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Pasta Tarifleri Video Tarifler Kremalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta