Hamurun hazırlanışı
- Yumurta ve esmer şekeri bir mikser ile 1-2 dk. çırpın. Şekerli vanilin ve eritilmiş tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 30 saniye çırpın. Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki kelepçeli kalıba alın ve 160°C’ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Fırından çıkarın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Pudingin hazırlanışı
- Süt, krema ve pudingi tencereye alın, orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 poşet jelatini ilave edin, ocağı kısın ve 1 dk. daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Jelatinli karışımın hazırlanışı
- 3 su bardağı su, toz şeker ve aromayı tencereye alın, el çırpıcısı ile karıştırarak orta ısıdaki ocakta pişirin. Kaynamaya başlayınca jelatinleri ilave edin, ocağı kısın ve 1-2 dk. daha pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin.
Dolgu ve üzerinin hazırlanışı
- Keki kalıptan çıkarın, kalıbı temizleyip keki tekrar kalıba alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pudingi ilave edin ve 1 dk. daha çırpın. Kekin üzerine yayın, buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
- Süre sonunda üzerine meyveleri sıralayın. Jelatinli karışımı kaşık ile üzerine azar azar dökün. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.