Kolayca uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda.
- 8 cm’lik pasta çemberlerinin alt tarafını alüminyum folyo ile kapatın. Bisküvileri ezerek un haline getirin ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
- Pasta çemberlerinin tabanına paylaştırın ve bastırın. Küçük bir kaseye 6-7 yemek kaşığı su doldurun. Toz jelatini üzerine serperek ekleyin ve kenarda bekletin.
- Yoğurt, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Kremayı sos tenceresine alıp hafif ısıtın. Kasedeki jelatini içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve bunu yoğurda ekleyin.
- Meyveleri yıkayıp kuruladıktan sonra karışıma ekleyin ve bisküvi tabanlarının üzerine paylaştırın. Derin dondurucuda birkaç saat soğuttuktan sonra çemberden çıkartarak taze meyvelerle servis yapın.
Farklı meyvelerle süslenen hafif ve leziz meyveli pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.