Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker
ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp ilave edin. Son
olarak sütü ekleyip karıştırın ve hamuru 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kreması için toz puding
ve sütü orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak
soğutun. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık kremayı yayın.
Orman meyvesinin iki su bardağı kadarını ortasına koyup diğer parça keki üzerine
kapatın. Çikolata sos için kremayı ısıtın. Çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata tamamen
eridikten sonra pastanızın üzerine dökün. Sosun üzerine kalan orman meyvelerini
dizip servis yapın.
Böğürtlen: Düzenli tüketildiği takdirde yaşlılıktan kaynaklı unutkanlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Kansere karşı korucuyu etkisi vardır. Kan şekerini düzenleyici özelliği sebebiyle diyabet hastaları için sağlıklı bir besin kaynağıdır.