Muz Kremalı Çikolatalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muz Kremalı Çikolatalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için

Kreması için

Çikolata sos için

Muz Kremalı Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp ilave edin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın ve hamuru 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kreması için toz puding ve sütü orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık kremayı yayın. Orman meyvesinin iki su bardağı kadarını ortasına koyup diğer parça keki üzerine kapatın. Çikolata sos için kremayı ısıtın. Çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata tamamen eridikten sonra pastanızın üzerine dökün. Sosun üzerine kalan orman meyvelerini dizip servis yapın.

Böğürtlen: Düzenli tüketildiği takdirde yaşlılıktan kaynaklı unutkanlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Kansere karşı korucuyu etkisi vardır. Kan şekerini düzenleyici özelliği sebebiyle diyabet hastaları için sağlıklı bir besin kaynağıdır.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Muzlu Tarifler Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta