- Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, süt, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. 22 cm’lik yapışmaz yüzeyli tavayı hafif yağlayıp ısıtın ve hamurun 1/3’ünü tavaya yayın.
- Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Kalan hamuru iki seferde aynı şekilde pişirin. Soğumaya bırakın. Krema ve şekeri mikserle iyice çırpın.
- Meyveleri küp şeklinde doğrayın. Pankeklerden birini servis tabağına alın. Kremanın 1/3’ünü ayırıp yarısını kekin üzerine yayın.
- Meyvelerin yarısını serpiştirin. Üzerine tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayın. Ayırdığınız kremayı en üste sıvayıp çilek ve çiçekler ile süsleyin.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Kahvaltıda sunabileceğiniz pankek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.