Meyveli Kümbet Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli Kümbet Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanya için

Dolgusu için

Krema için

Meyveli Kümbet Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpın. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktarın.
  2. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirin.
  3. Diğer tarafta puding malzemelerini tencereye aktarıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  4. Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak şekilde sürün. Tekrar sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletin.
  5. Derin bir kasenin içini streç folyo ile kaplayın. Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde kesin. Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayın.
  6. Muz ve ananası ince dilimleyin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Kırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip eritin.
  7. Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpın. Muz ve ananas dilimlerini ekleyip karıştırın.
  8. Hazırladığınız pastanın içine aktarın. Kalan pasta dilimleri ile kapak yapın. Streç filmin kenarlarını üzerine getirip kapatın.
  9. Önce derin dondurucuda yaklaşık 3 saat daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik kümbet pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya