Ermeni mutfağından dünyaya yayılan marlenka, Slav coğrafyasını kendine hayran bırakan bir tatlıdır. Yapımında bol bol bal kullanılan bu tatlı, kahvenin en lezzetli eşlikçilerinden biri sayılır. Yoğun miktarda şeker içermediği için, hafif tatlılar arasında da kendine yer bulur. Çay saatlerinin, gün sohbetlerinin favorisi olacak marlenkayı, kahve, portakal suyu veya limonata eşliğinde servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, hafif mi hafif marlenka keki nasıl yapılır birlikte görelim.
Marlenkanın farklı çeşitleri olarak da bilinen medovik ve rus pastası tarifine mutlaka göz atın.
Bir porsiyon marlenka kaç kaloridir?
Bir porsiyon marlenka 380 kaloridir.
Kek için:
Yoğunlaştırılmış Süt İçin:
Kreması için:
Üzeri için:
Kekin Hazırlanışı:
Yoğunlaştırılmış Sütün Hazırlanışı:
Kremanın Hazırlanışı:
Pastanın Hazırlanışı: