Limon Kremalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kremalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için

Krema için

Süslemek için

Limon Kremalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Krema için derin bir tencerede su kaynatın. Üzerine suya değmeyecek şekilde bir cam kap yerleştirin. İçine 5 yumurta sarısını ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar düşük ateşte iyice çırpın. Limon kabuğu rendesi ve suyunu da ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. 200 ml kremayı mikserle hafif katılaşıncaya kadar çırpın. Limonlu kremayı yarıya bölün. Yarısına çırptığınız kremayı ekleyip çırpın. Kek için, un, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba eleyin. Tereyağını mikser yardımıyla iyice çırpın. Üzerine toz şeker ekleyip, şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Bir su bardağı süt ve limon suyunu da ilave edin. Elediğiniz kuru malzemeleri ve rendelenmiş limon kabuklarını ilave edip karıştırın. Soğuk fırında 160 derecede keki pişirip soğumaya bırakın. Keskin bir bıçakla keki enlemesine ikiye kesin. Ortasına krema eklediğiniz limonlu kremadan sürün. Diğer keki üzerine kapatıp limonlu kremayı üzerine yayın. Limon kremalı pastanın üzerini meyvelerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta