Krepli Kat Kat Pasta
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Krep hamuru ile nefis bir pasta hazırlamaya ne dersiniz? Hem pratik, hem de lezzetli krepli kat kat pasta nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyim. Sizi daha fazla bekletmeden, özel günlerde sunabileceğiniz krepli kat kat pasta tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Krepli Kat Kat Pasta Kaç Kalori?

Dilerseniz, kahvaltılık krep tarifine de göz atabilirsiniz.

Krepli Kat Kat Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Krep hamuru için:

Muhallebi için:

Süslemek için:

Krepli Kat Kat Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, süt, yumurtalar ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
  2. Sütü tencereye alın. Şeker ve pirinç ununu ekleyip çırpma teli ile çırpın.  Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  3. Teflon tavayı sıvıyağı ile yağlayıp ısıtın. 1 kepçe krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Spatula ile ters çevirip pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri hazırlayın. Soğumaya bırakın.
  4. Krepleri aralarına muhallebi sürerek üst üste yayın. Üzerine çikolata sosu gezdirip kestane şekerleriyle süsleyin.
  Püf Noktası
  • Topaklanma oluşmaması için krep harcını mikser ile çırpın ve mutlaka dinlendirin.
  • 30 dakika beklettikten sonra tekrar çırpın ve pişirme işlemine geçin.
  • Muhallebiye tat vermek için çilek veya muz püresi ekleyebilirsiniz.
  • Pastayı hazırlarken kreplerin ve muhallebinin soğumuş olması gerekir.
  • Hazır paketler yerine, ev yapımı çikolata sosu kullanın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta