Kremalı Renkli Pasta
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kullanıldığı yemeklere farklı bir lezzet ve doku kazandıran krema, çiğ sütün süt makinelerinden geçirilerek kaymağından ayrılmasıyla elde edilmektedir. Çoğunlukla krema ile aynı şey sanılan krem şanti ise kremanın şekerli halidir. Krem şanti meyve salatasında, pasta yapımı ve süslemesinde, sıcak içeceklerin üzerinde kullanılırken, krema da tatlıların yanı sıra makarnalarda, bazı çorbalarda ve et yemeklerinde de kullanılır.

Kremalı Renkli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı krema için

Çilekli krema için

Beyaz krema için

Kremalı Renkli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolatalı krema için; kremayı kaynatmadan ısıtın. 200 gr bitter çikolatayı ekleyip eritin. Soğumaya bırakın. Katılaşmadan mikserle çırpın. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  2. Çilekli krema için; çilekleri pudra şekeriyle ezin. Başka bir kapta kremayı çırpın. Çilek püresini ekleyip çırpın. Soğumaya bırakın.
  3. Beyaz krema için; kremayı bir kapta mikserle çırpın. Pudra şeker ve vanilyayı ekleyip çırpın. Soğumaya bırakın.
  4. Uzun dikdörtgen bir kabı streç filmle kaplayın. Tabanına file badem serpin. Çikolatalı kremayı aktarıp düzleştirin.
  5. Üzerine tekrar badem serpin. Çilekli kremayı ilave edip düzeltin. Yine file badem serpin. Son olarak beyaz kremayı ekleyip yine üzerini düzleştirin.
  6. Tekrar streç filmle kaplayıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Sofralarınızı güzelleştirecek renkli pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya