Kivili Kümbet Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kivili Kümbet Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Kivili Kümbet Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve şekeri geniş bir kasede şeker tamamen eriyinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip bir spatula yardımıyla harcı söndürmeden karıştırın.
  2. Karışımı yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine eşit olarak paylaştırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
  3. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keklerden bir çember yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Kreması için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın.
  4. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabında bekletin. Derin bir kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın.
  5. Kivilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Kasenin içini kivi dilimleriyle kaplayın ve bir miktar krema sürüp bir parça kek yerleştirin.
  6. Üzerine krema sürün ve kivi dilimleri yerleştirin. Krema, kivi ve kek katları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  7. Donması için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletin. Kaseyi servis tabağına ters çevirerek pastayı çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, özel günlerin vazgeçilmezi olacak klasik kümbet pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta