- Yumurta ve şekeri geniş bir kasede şeker tamamen eriyinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip bir spatula yardımıyla harcı söndürmeden karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine eşit olarak paylaştırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
- Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keklerden bir çember yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Kreması için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabında bekletin. Derin bir kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın.
- Kivilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Kasenin içini kivi dilimleriyle kaplayın ve bir miktar krema sürüp bir parça kek yerleştirin.
- Üzerine krema sürün ve kivi dilimleri yerleştirin. Krema, kivi ve kek katları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Donması için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletin. Kaseyi servis tabağına ters çevirerek pastayı çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, özel günlerin vazgeçilmezi olacak klasik kümbet pasta tarifini de deneyebilirsiniz.