Kış Pastası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel günlerde misafirlerinizi etkileyecek lezzetli ve şık bir seçenek arıyorsanız, beyaz çikolata ile hazırlanan kış pastası tam size göre! Hem pratik hem de görsel olarak etkileyici bu pasta, her büyüklükte porsiyonla sunulabilir. İşte kış pastası tarifi:

Çikolatalı Alman Pastası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kış pastası kaç kaloridir?

Bir porsiyon kış pastası 320 kaloridir.

Kış Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Kek İçin:

Beyaz Çikolatalı Krema İçin:

Üzeri İçin:

Kış Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kış pastasının keki için yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın. Karışım beyazlaşıp kabardıktan sonra süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış mini kek kalıplarına dökün.
  3. 170 derece’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Keklerin piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  4. Krema için beyaz çikolatayı küçük parçalara kırın ve sıvı kremayı bir tencereye alın. Krema kaynamaya başlamadan beyaz çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.
  5. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırın. Karışım soğuduktan sonra pudra şekerini ekleyin ve kremayı bir mikserle hafifçe çırpın. Kremanın kıvamı yoğunlaşacaktır.
  6. Soğuyan kekleri kalıptan çıkarın. Keki ortadan ikiye keserek her katına beyaz çikolatalı kremayı sürün. Ardından keki tekrar birleştirin ve üzerini de kremayla kaplayın.
  7. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı, pastaların üzerine dökün ve dikkatlice her tarafını kaplayın.
  8. Kış pastasının üzerine çilek dilimleri ile süsleyin ardından buzdolabında en az 1 saat soğutun, ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Beyaz çikolatanın tatlılığına karşı taze meyvelerin ekşiliği mükemmel bir denge sağlar. Çilek, yaban mersini, ahududu veya nar taneleri gibi meyvelerle pastalarınızı süsleyebilirsiniz.
  • Pastanın yanına vanilyalı veya çilekli dondurma servisi yapabilirsiniz.
  • Pastalar soğutuldukça daha yoğun bir kıvam alır. Bu yüzden servisten önce buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  • Beyaz çikolatanın tadını çeşitlendirmek için kremaya birkaç damla portakal veya limon özü ekleyebilirsiniz.
  • Kış pastasını üzerine beyaz çikolata rendeleyip görsellik katabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Küçük porsiyonlarda hazırlamak için, kelepçeli kalıp yerine küçük tart kalıplarından yararlanabilirsiniz.
  • Keklerin tamamen soğumasına izin verin, aksi takdirde kremanın üzerine sürüldüğünde kekin sıcaklığı nedeniyle krema eriyebilir ve düzgün bir katman elde edilemez.
  • Kekleri keserken dikkatli olun. Keskin bir bıçak kullanarak temiz bir kesim yapmaya özen gösterin. Eğer kekler çok yumuşaksa, biraz daha soğumasını beklemek daha iyi olabilir.
  • Beyaz çikolatalı krema, soğudukça daha koyu bir kıvam alır. Eğer kremanızın kıvamı çok sertleşirse, az miktarda süt ekleyerek istediğiniz yoğunluğa getirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Özel Günler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya