- Kek için, derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İçi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu dökün. Keki önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
- Krema için 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp küçük parçalar şeklinde kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip iyice karıştırırın.
- Karışımı buzdolabında soğuması için bekletin. Soğuyan kremalı çikolatayı kabarıncaya kadar çırpın. Kirazlar, jöle ve suyu bir kapta karıştırın.
- Keki enine 3 parçaya kesin. Üzerlerine süt gezdirerek ıslatın. Kek parçalarının arasına beyaz çikolata kreması ve jöleli kirazdan yayıp üst üste dizin.
- Bir saat buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Özel günleri güzelleştirecek beyaz çikolatalı pasta tarifine buradan göz atabilirsiniz.