Kirazlı Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kirazlı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Kreması için

Arası için

Üzeri için

Kirazlı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Keki için tereyağı ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtalar, kakao, un, kabartma tozu ve sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpmaya devam edin. Harcı hafif yağladığınız yuvarlak bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın. Kreması için sütü bir sos tenceresine alıp ılındırın. Ilınan süte vanilya çubuğunun çıkardığınız taneleri ve toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Yumurta, yumurta sarıları ve mısır nişastasını bir kasede karıştırın. Sütlü karışımdan biraz ekleyerek yumurtaları ılındırın ve tencereye ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğuyan kekinizi üç parçaya kesin. Aralarına krema yayıp saplarını çıkardığınız bütün kirazları yerleştirin. En son kata benmari usulü erittiğiniz çikolatadan yayın. Kiraz ile süsleyip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya