Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...
- Balkabağı ve tozşekeri tencereye alıp kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi bir kaba alın. Sütü azar azar ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
- Krem şantinin üçte ikisini bir kaba alın. 1 çay bardağı kadar kabak püresi ekleyip karıştırın.Kalan kremşantiye yeşil gıda boyasını ilave edip çırpın. 2 renkli kremayı buzdolabında bekletin.
- Krokan için, kestaneleri iri parçalara bölün.Şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak ısıtın.
- Şeker eriyip rengi koyulaşmaya başlayınca kestaneleri ilave edip hızla karıştırın ve ocaktan alın. Yağlı kağıdı tezgahın üzerine serin.
- Sıcak karameli kağıdın üzerine döküp kalın bir tabaka şeklinde yayın.Kağıdı ile birlikte buzluğa alıp katılaştırın.
- Kek için, 3 yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Meyve şekerlemeleri, fındık ve kuru üzümü ekleyip karıştırın.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 30-35 dakika pişirin.
- Keki kalıptan çıkarın. Kabak püresini kekin üzerine ve kenarlarına sürüp spatula ile düzeltin.
- Hazırladığınız 2 renkli kremayı 2 ayrı sıkma torbalarına alıp pastanın üzerini süsleyin.
- Krokanı irili ufaklı parçalara bölüp pastanın üzerine yerleştirin. Pastayı buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Siz de kendi pastalarınızı hazırlamak istiyorsanız, pratik balkabaklı pasta tarifini deneyebilirsiniz.