Kayıngiller familyasından olan kestane, ülkemizde en çok Marmara ve Ege kıyılarında yetiştirilir. Kış aylarında sık sık tüketilen bu besin; haşlama, fırınlama ve közleme olarak pişirilebilir. Genellikle tek başına tüketilen kestane, salata ve tatlı tariflerinde de kullanılır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği sayesinde, stres, uykusuzluk ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis kestaneli soğuk pasta tarifine başlayabiliriz.
Özel gün ve kutlamarda sunabileceğiniz nefis pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Dilerseniz, ev yapımı muzlu rulo pasta tarifini deneyebilirsiniz.
Çikolatalı sosu için
Kestaneli Soğuk Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kestaneli Soğuk Pasta Kaç Kaloridir?