Kestaneli Soğuk Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayıngiller familyasından olan kestane, ülkemizde en çok Marmara ve Ege kıyılarında yetiştirilir. Kış aylarında sık sık tüketilen bu besin; haşlama, fırınlama ve közleme olarak pişirilebilir. Genellikle tek başına tüketilen kestane, salata ve tatlı tariflerinde de kullanılır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği sayesinde, stres, uykusuzluk ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis kestaneli soğuk pasta tarifine başlayabiliriz.

Özel gün ve kutlamarda sunabileceğiniz nefis pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Dilerseniz, ev yapımı muzlu rulo pasta tarifini deneyebilirsiniz.

Kestaneli Soğuk Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı sosu için

Kestaneli Soğuk Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İyice haşladığınız kestaneleri mutfak robotuna aktarıp un haline gelene dek karıştırın. 
  2. Kestaneyi, pudra şekerini, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kakaoyu büyük bir kasede iyice karıştırın.
  3. Karışıma en son yağsız olarak tavada kavurduğunuz Antep fıstıklarını ilave edip tekrar karıştırın.
  4. Elde ettiğiniz karışımı streçle kapladığınız dikdörtgen bir baton kalıba aktarın. İyice üzerini düzleştirdikten sonra buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kadar sertleşmesi için bekletin. 
  5. Çikolatalı sos için, kremayı sos tenceresinde kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alın, bitter çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırarak homojen bir kıvama getirin. 
  6. Buzlukta donan pastayı çıkartıp servis tabağına aktarın. Üzerine, önce soğuyan çikolatalı sostan dökün.
  7. Sonra da Frenk üzümü tanelerini ve file Antep fıstığını serpin. Dilimleyerek servis yapın.
  8. Pastayı hazırlarken ihtiyaç duyacağınız, çikolata sosu tarifini notlarınız arasına ekleyin. Afiyet olsun.

Kestaneli Soğuk Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bir gece önceden kestaneleri ılık suda bekleterek haşlama işlemini kolaylaştırabilirsiniz.
  2. Malzemelerin özdeşleşmesi için tereyağının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  3. Pastanızı baton olarak hazırlamak yerine farklı kalıplarla şekil verebilirsiniz.
  4. Üst kısmını süslemek için, mevsim meyveleri ve nane yaprakları da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kestaneli Soğuk Pasta Kaç Kaloridir?

  1. Kestaneli soğuk pastanın bir porsiyonu 295, ince bir dilimi ise yaklaşık 190 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla iki dilim tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya