Kestaneli Mont Blanc
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsviçre mutfağıyla özdeşleşen mont blanc, mereng ve krem şanti ile hazırlanan bir tatlıdır. Merenglerin arası krema ile doldurulur ve üst üste dizilir. İsteğe göre kestane yerine sade krema da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, İsviçre usulü mont blanc tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kestaneli Mont Blanc Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Mont Blanc

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve yumurta akını hafif karıştırarak benmari usulü ısıtın. Ilınmış karışımı köpük kıvamına gelinceye kadar karıştırma kabında çırpıcı ile çırpın. 
  2. Hazırladığınız karışımdan teflon bir tepsi veya kağıt üzerine büyükten küçüğe 5 adet sıkın. Spatulayla düzleştirerek yuvarlak olarak yayın. 
  3. Merengleri önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 40 dakika kadar pişirin. 
  4. İyice soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla yağlı kağıttan dikkatlice çıkarın, 100 g kestane şekerini, tereyağını ve kremayı çırpıcıda çırptıktan sonra kestaneli karışımı merenglerin arasına krema sıkacağı ile kat kat sıkın. 
  5. Toz krem şantiyi sütle birlikte çırpıcı ile çırpın. Merenglerin üstünü kaplayın. Pastayı kalan kestane şekeriyle süsleyin.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri MasterChef Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta