Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Kayısılı dolgu için

Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@ferahustunel
17.4 bin takipçi
Ferah Üstünel

  1. Taban için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli bir kalıba, her yerine eşit şekilde bastırarak yayın. Hamurun kabarmaması için tabanının her tarafına çatal batırarak delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip soğumaya bırakın.
  2. Dolgusu için çekirdekleri çıkarılmış kayısıları mutfak robotunda, hafif pütürlü bir hal alana dek çekin. Kremanın ve balın yarısı hariç, diğer tüm malzeme ile kayısıları bir kapta karıştırın. Kalan 2 kaşık balı ve soğuk kremayı mikser ile iyice kabarıp, sertleşene dek çırpın. Kayısılı karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Soğumuş tabanın üzerine yayın ve buzlukta kendini çekene dek dondurduktan sonra, Hindistan cevizi ve taze kayısı ile süsleyerek  servis yapın.

Karışık peynirli ve biberli tam buğday unlu kek tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta