Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgu için

Süslemek için

Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 dereceye ayarlayın. 23 x 33 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Yumurta aklarını kaseye alıp iyice çırpın. Şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Un, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu yumurtalara ilave edin. Karışımı kaşıkla yağladığınız fırın kabına yayın. 15-18 dakika kadar pişirip üzerine yağlı kağıt kapatarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın. Ara dolgusu için, doğranmış kayısı ve portakal suyunu tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayınca kayısıları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Kek rulosunu açıp kayısı püresini üzerine yayın. Keki tekrar rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şeker serpin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Pasta Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta