Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Kayısı sosu için

Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Çikolata ve margarini tavaya alıp çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ilınmaya bırakın.

Un, kahve, kabartma tozu, eritilmiş ılık çikolata ve suyu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp bir kapta çırpın. Akları başka bir kapta çırpın. Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyip çırpın. Akları ekleyip çırpmaya devam edin.

Hamuru yağlanmış ve unlanmış kısa kenarlı kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kayısıları ortadan ikiye kesip tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Robotta ezip soğumaya bırakın. Kekin üzerine pudra şeker serpiştirin. Dilimleyip kayısı sosu ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta