Karamela Pay
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamela Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Çikolata ganaj için

Karamelli puding için

Üzeri için

Karamela Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını mikserle çırpın. Tuz, vanilya, kahve, şeker, kakao, un ve fındıkları ekleyin. 20 cm’lik cam kalıbı yağlayıp hamuru yerleştirin. 18 dakika pişirin. Çikolata ganaj için çikolatayı ısıtılmış kremada eritin. Karışımın 3/4 su bardağı kadarını tart tabanına dökün. Karamelli puding için şeker ve suyu karamel olana kadar pişirin. Kremayı ekleyin. Şekerler, nişasta, tuz ve sütü bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Karameli ekleyin. Yumurta sarılarını çırpın. 1 su bardağı kadar karamel karışımından ekleyin ve tekrar karamelli pudinge ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Hamur tabanın içine doldurun. 6 saat buzdolabında soğutun. Kremayı şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Payın üzerine kremayı doldurun. Kalan ganajı ve fındıkları üzerine gezdirerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta