Kek için
Krema için
Kahveli glazür için
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ceviz içini mutfak robotunda iyice çekin ve yarısını krema için ayırın. Kek için kahve ve sıcak suyu karıştırın. Tereyağı ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve cevizi ekleyerek metal bir kaşık ile karıştırın. Kahve karışımını ekleyip hamuru iki adet 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbına paylaştırın. Fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 20 dakika soğuttuktan sonra kalıplardan çıkarın. Krema, vanilya ve pudra şekerini mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Ayırdığınız ceviz içini ekleyerek iyice karıştırın. Glazür için, kahve ve suyu bir kasede iyice karıştırın. Pudra şekeri ekleyip birkaç dakika karıştırın. Soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Bir parça keki servis tabağına alın. Kremanın 1/3’ünü üzerine yayın. İkinci parça keki üzerine yerleştirip kremanın yarısını yayın. İşlemi tekrarlayıp pastayı tamamlayın. En üste kahveli glazürü dökerek servis yapın.