Geniş bir kaba un, şeker, kabartma tozu,
karbonat ve tuzu ekleyin. Tereyağını ekleyin
ve karıştırın. Karışım kalın ve gevrek
olacaktır. Yumurta, ayran ve acıbadem
likörünü ekleyin. Pürüzsüz ve kabarık
bir görüntü elde edene kadar 2-3 dakika
kadar karıştırın. Kalıbınıza bu karışımın
yarısını dökün. Dolgusu için başka büyük
bir kapta; krem peynir, kahve, şeker ve
yumurtayı karıştırın. Kabarık ve akıcı bir
kıvam elde edene kadar 3-5 dakika çırpın.
Bu karışımı, kalıbınızdaki karışımın üzerine
kaşıkla yayın. Ayırdığınız karışımı krem
peynirli karışımın üzerine eşit miktarda
yayın. Struesel için kahverengi ve beyaz
şeker, tarçın ve tuzu karıştırın. Tereyağını
ve unu ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın.
Karışımı kekin üzerine serpin. 160
derece önceden ısıtılmış fırında 45-50
dakika pişirin.