Havuçlu Kestaneli Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Kestaneli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Krema için:

Havuçlu Kestaneli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karıştırma kabına aldığınız yumurtaları ve toz şekeri mikser yardımıyla hızlıca çırparak karıştırın. Ayçiçek yağı, yoğurt, vanilya özütü ve havuçları ekledikten sonra çırpma işlemine devam edin.
  2. Kekin daha iyi kabarması için elenmiş unu, karbonatı, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin. Ceviz içini ve kestane parçalarını da ekleyip spatula ile karıştırın.
  3. Kek kalıbınının kenarlarını 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın, tabanına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın.
  4. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun
  5. Kreması için derin bir çırpma kabında krema katılaşana kadar çırpın. Kremayı çırpma esnasında pudra şekerini ekleyin.
  6. Çırpılmış kremanın üzerine suyu süzülmüş labne peynirini ve vanilya özütünü ekleyin. Çırpma işleminden sonra 30-40 dakika buzdolabında dinlendirin.
  7. Oda sıcaklığındaki keki kalıbından çıkartın, 2 eşit parçaya bölün. Kekinizin kabaran yerini keserek düzleştirin.
  8. Kekin ilk katına dolapta soğuttuğunuz kremanın bir kısmını yayın. Diğer kek katını kremanın üzerine yerleştirin. Kalan krema ile kekinizin tamamını kaplayın.
  9. Kek parçalarını elinizle ufalayarak üzerini süsleyin. Yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni yıl ve özel günlerde sunabileceğiniz nefis kestaneli pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta