- Karıştırma kabına aldığınız yumurtaları ve toz şekeri mikser yardımıyla hızlıca çırparak karıştırın. Ayçiçek yağı, yoğurt, vanilya özütü ve havuçları ekledikten sonra çırpma işlemine devam edin.
- Kekin daha iyi kabarması için elenmiş unu, karbonatı, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin. Ceviz içini ve kestane parçalarını da ekleyip spatula ile karıştırın.
- Kek kalıbınının kenarlarını 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın, tabanına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın.
- Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun
- Kreması için derin bir çırpma kabında krema katılaşana kadar çırpın. Kremayı çırpma esnasında pudra şekerini ekleyin.
- Çırpılmış kremanın üzerine suyu süzülmüş labne peynirini ve vanilya özütünü ekleyin. Çırpma işleminden sonra 30-40 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Oda sıcaklığındaki keki kalıbından çıkartın, 2 eşit parçaya bölün. Kekinizin kabaran yerini keserek düzleştirin.
- Kekin ilk katına dolapta soğuttuğunuz kremanın bir kısmını yayın. Diğer kek katını kremanın üzerine yerleştirin. Kalan krema ile kekinizin tamamını kaplayın.
- Kek parçalarını elinizle ufalayarak üzerini süsleyin. Yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yeni yıl ve özel günlerde sunabileceğiniz nefis kestaneli pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.