Halleyli Pasta
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Oldukça pratik ve serinletici olan Halleyli pasta, içerisindeki meyvelerle birlikte enfes bir tatlıya dönüşüyor. Yaz günlerinin vazgeçilmezi olmasıyla birlikte, özellikle çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz bu tatlı, hem hafifliğiyle ferahlatıcı bir lezzet sunuyor hem de görsel olarak şıklığıyla sofralarınıza renk katıyor. Halleyli Pasta tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fakir pastası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon halleyli pasta kaç kalori?

Bir porsiyon halleyli pasta 270 kaloridir.

Halleyli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Krem şanti için:

Çikolata sosu için:

Halleyli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tarife krem şantiyi hazırlayarak başlayın.
  2. Derin bir kabın içerisine toz krem şantiyi ekleyin ve üzerine soğuk su ilave ederek mikser yardımıyla çırpın.
  3. Halley, çilek ve muzu küp küp doğrayın.
  4. Koyulaşıp kıvam alan krem şantinin üzerine doğradığınız malzemeleri ekleyin.
  5. Ardından kırık ceviz ve damla çikolatayı da ilave edin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  6. Kullanacağınız kek kalıbını streçleyip üzerine hazırladığınız tatlıyı ekleyin ve düzleyin.
  7. Üzerini streç ile kapatıp Halleyli Pastayı dondurucuda 1 saat kadar bekletin.
  8. Çikolata sosu için bir tencereye 1 paket hazır çikolata sosunu ekleyin.
  9. Üzerine süt ilave edip karıştırarak kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  10. Kıvam alan çikolata sosunu soğuması için kenara alın.
  11. Sürenin sonunda dondurucudan çıkardığınız Halleyli Pastayı dilimleyip üzerine çikolata sosunu dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
  Servis Önerisi
  • Halleyli pastanın içerisine böğürtlen, vişne gibi yakışacağını düşündüğünüz farklı meyvelerde ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Krem şanti hazırlarken, istediğiniz kıvamı elde etmek için kullandığınız sütün mutlaka soğuk olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede krem şantınız daha iyi bir kıvam kazanacaktır.
  • Halleyli pastayı dondurucuda ne kadar uzun süre bekletirseniz, o kadar lezzetli olacaktır. Bu nedenle, mümkünse pastayı en azından birkaç saat dondurucuda bekletebilirsiniz. 
  • Halleyli pasta yapmak için, kelepçeli kalıp dışında borcam gibi farklı kalıpları da kullanabilirsiniz. Bu şekilde, pastanızı farklı şekillerde sunabilir ve görsel olarak da farklı bir etki yaratabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Snickers Pasta