Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler Tarifi İçin

Malzemeler

Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Un, şeker, badem, kabartma tozu, oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve yumurta sarılarını çukur bir kapta karıştırıp pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.

Bezeleri unlanmış tezgahın üzerinde oklava ile açıp yağlanmış küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın. Kalıpların üzerine kare şeklinde kesilmiş alüminyum folyo  yerleştirip ikişer çorba kaşığı pirinç ilave edin.

Kalıpları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Tereyağını tavada eritip fındık, ceviz, şeker ve pekmezi ilave edin. 5 dakika karıştırarak pişirip tavayı ocaktan alın. Pekmezli karışımı tartların içine paylaştırın. Tartları sıcak fırına verip 5 dakika daha pişirin. Ilınmaya bırakın. Muzları soyup dilimleyin. Ilık tartların üzerlerini süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, hafif ve pratik muzlu tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta