Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Un, şeker, badem, kabartma tozu, oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve yumurta sarılarını çukur bir kapta karıştırıp pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
Bezeleri unlanmış tezgahın üzerinde oklava ile açıp yağlanmış küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın. Kalıpların üzerine kare şeklinde kesilmiş alüminyum folyo yerleştirip ikişer çorba kaşığı pirinç ilave edin.
Kalıpları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Tereyağını tavada eritip fındık, ceviz, şeker ve pekmezi ilave edin. 5 dakika karıştırarak pişirip tavayı ocaktan alın. Pekmezli karışımı tartların içine paylaştırın. Tartları sıcak fırına verip 5 dakika daha pişirin. Ilınmaya bırakın. Muzları soyup dilimleyin. Ilık tartların üzerlerini süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, hafif ve pratik muzlu tart tarifini de deneyebilirsiniz.