Bademli kek katlarını hazırlamak için, ince çekilmiş badem unu, un ve 170 gr toz şekeri çukur bir kaba alın. Tahta bir kaşıkla birkaç kez karıştırarak harcı havalandırıp harmanlayın. Bir yumurtanın akını hafifçe çırpın. Sütle birlikte unlu karışıma ekleyip tahta kaşıkla tüm malzeme özleşene kadar karıştırın. 8 yumurtanın akını 60 gr toz şekerle birlikte başka bir kapta mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma azar azar ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fındıklı krema için 100 gr toz şekeri ve 60 ml suyu bir tencereye alın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan alıp şurubu başka bir kaba aktararak soğumasını sağlayın. Yumurta akları ve kalan şekeri çukur bir kaba alıpmikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın. Fındık ezmesi ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Malzemeler iyice karıştığında karıştırma işlemini bitirin. Fırından alıp soğuttuğunuz bademli keki enine üç parçaya kesin. Aralarına krema sürerek üst üste dizin. Üzerini süsleyin servis yapın.