Fındıklı Ve Bademli Gato
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Ve Bademli Gato Tarifi İçin

Malzemeler

Bademli kek için

Fındıklı krema için

Fındıklı Ve Bademli Gato

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bademli kek katlarını hazırlamak için, ince çekilmiş badem unu, un ve 170 gr toz şekeri çukur bir kaba alın. Tahta bir kaşıkla birkaç kez karıştırarak harcı havalandırıp harmanlayın. Bir yumurtanın akını hafifçe çırpın. Sütle birlikte unlu karışıma ekleyip tahta kaşıkla tüm malzeme özleşene kadar karıştırın. 8 yumurtanın akını 60 gr toz şekerle birlikte başka bir kapta mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma azar azar ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fındıklı krema için 100 gr toz şekeri ve 60 ml suyu bir tencereye alın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan alıp şurubu başka bir kaba aktararak soğumasını sağlayın. Yumurta akları ve kalan şekeri çukur bir kaba alıpmikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın. Fındık ezmesi ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Malzemeler iyice karıştığında karıştırma işlemini bitirin. Fırından alıp soğuttuğunuz bademli keki enine üç parçaya kesin. Aralarına krema sürerek üst üste dizin. Üzerini süsleyin servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya