Fındık Kremalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındık Kremalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Bademli kek için

Fındıklı krema için

Üzeri için

Fındık Kremalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bademli kek katlarını hazırlamak için ince çekilmiş badem unu,  Pandispanya Unu ve 170 g toz şekeri geniş bir kaba alıp harmanlayın. 1 yumurtanın akını hafif çırpın.
  2. Üzerine sütü ekleyip biraz daha çırpın. Pandispanya unu’nu karışıma ilave edip karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta kalan yumurta aklarını ve kalan toz şekeri köpük gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma azar azar ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  4. Fındıklı krema için 100 g toz şeker ve 60 ml suyu bir tencereye alın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Yumurta akları ve kalan şekeri geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla köpük gibi olana kadar çırpın. Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın.
  6. Fındık ezmesi ve tereyağını ekleyip malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Fırından alıp soğuttuğunuz kekleri ortadan ikiye kesin. Aralarına krema sürerek üst üste dizin.
  7. Üzeri için krema ve  Krem şanti’yi mikser yardımıyla çırpıp, pastanını üzerini kaplayın. Renkli süsleme şekerleri ve şeker hamuru’ndan yaptığınız kurdele ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pasta Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Pratik Pasta Tarifleri Kremalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya