Erikli Ve Cevizli Pasta
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erikli Ve Cevizli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Erikli Ve Cevizli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, havanda dövülmüş karan li ve iri çekilmiş ceviz içini bir kapta harmanlayın. 
  2. Yumurtaları, bir tutam tuzu ve pudra şekerini köpük köpük olana dek mikserle iyice çırpın. Eritilip ılınmış tereyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son kabuğuyla birlikte rendelenmiş erikleri ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. 
  3. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip spatula ile karıştırarak ılınmaya bırakın. Keki fırından alın, soğuyunca üzerine ılıttığınız çikolatalı karışımı dökün. Oda ısısında birkaç saat beklettikten sonra üzerine kremşantiyi yayın. Erik dilimleriyle süsleyin ve dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya