Erikli Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erikli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krema için

Üzeri için

Erikli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 santim çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Krema için tereyağı hariç diğer malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Hafif fokurdamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocağı kapatın ve ılınana kadar kabuk tutmaması için mikserle çırpın. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık muhallebiyi yayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Şeker ve suyu tavaya alın. Şeker eriyip koyulaşmaya başladığında erik dilimlerini ekleyin ve karamelize olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerini süsleyip pudra şekeri serpin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta