Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Antep fıstıklı brownie için

Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolatalı dondurmayı içine streç folyo konmuş kase şeklindeki büyük bir kalıba doldurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta bekletin.
  2. Antep fıstıklı brownie için fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm çapındaki bir kalıbın içini yağlayın. Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  3. Başka bir kaba aktarın. 5 dakika soğutup şekeri ekleyin ve çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Cevizi iri parçalar şeklinde doğrayıp ekleyin. Tuzu ve unu ilave edin. Spatulayla yavaş hareketlerle karıştırın. Harcı yuvarlak ve içi yağlanmış bir kalıba doldurun.
  5. Üzerine Antep fıstıkları serpin. Sıcak fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun.
  6. Buzluktaki dondurmanın üzerine kabukları soyulmuş haşlanmış kestaneleri serpip brownie’yi yerleştirin (kekin kalıba büyük olması durumunda kenarlarını kesin).
  7. Kalıbın üzerini tekrar streç folyoyla kapatın. Buzlukta 1 gün bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip dilimleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, pratik kestaneli pasta tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta