Kek için
Dolgu için
Çikolatalı sos için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin pasta tarifleri listesinden iyi bir seçim. Derin bir kapta yumurtaları toz şeker ile çırpın. Kabartma tozu, vanilya, un, ceviz veya fındığı, kakaoyu ilave edip çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru yayın. Isıtılmamış soğuk fırında 150 derecede 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Bir tencerede süt ile pudingleri karıştırın. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuması için bekletin. Keki derin bir kapta elinizle parçalayın. Pudingi ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba streç folyo yayın. Üzerine kek karışımını aktarıp buzluğa kaldırın. Rulo yapacak kıvama gelince dolaptan alın.
Buzluktan çıkardığınız dondurmayı rahat sürebilmek için 2-3 dakika bekletin. Dondurmayı puding-kek karışımının her tarafına kaşık yardımıyla sürün. Kekin altındaki streç folyo yardımıyla sararak rulo haline getirin. Streç filme sarıp buzluğa kaldırın.
Çikolata sos için, sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp çikolatayı ilave ederek eritin. Pastayı buzdolabından alıp, üzerine sosu gezdirin. Dilimleyip servis yapın.