Elif Edes’ten bol meyveli ve çok pratik bir pasta tarifi ile özel günler artık daha güzel! Pastanızı süslemek için mevsimin en taze meyvelerini kullanabilir, çikolata sosundan yararlanabilirsiniz.
Krema için sütü bir tencereye alarak ısıtın. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta beyazlayana kadar çırpın.
Süt kaynamaya başlayacak gibi olduğunda bir miktarını yumurta ve şeker karışımına ekleyerek çırptıktan sonra tencereye geri koyun ve vanilya ile limon rendesini ilave edin.
Sürekli çırparak kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra yine çırparak 1 dakika kadar pişirin. Son olarak üzerine yapışacak şekilde yağlı kağıt koyarak soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya soğuk krem şantiyi çırparak karıştırın ve sıkma torbasına alın.
Servis tabağına ilk kağıt helvayı koyun ve üzerine kremayı çiçek çiçek sıktıktan sonra çilekleri dizin. Aynı islemi tekrarlayarak 2 katlı pastayı tamamlayın.
En üst kata krema sıktıktan sonra kullandığınız meyveyi dilimleyerek dizin. Boşluk kalan kısımları taze nane ve mini külahlar ile süsleyerek servis edin.
Servis Önerisi
Çıtır çıtır yaz pastasının montajı servisten hemen önce yapılmalıdır. Hatta sofrada misafirlere özel olarak ufak helvalar ile de yapılabilirsiniz.