Çilekli Soslu Hafif Pasta
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Amerika olan çilek, ülkemizde en çok Mersin'de yetiştirilir. Kırmızı meyveler kategorisinde yer alan bu besin, kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Antioksidan özelliği sayesinde bakterilere karşı vücut direncini arttırır. Kan şekerini düzenlediği için tansiyon ve kolesterol hastalarına önerilen meyveler arasındadır. Genellikle tatlı tariflerinde aromatik bir tat elde etmek için kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, özel günlerinizi renklendirmek için sunabileceğiniz çilekli hafif pasta tarifine geçebiliriz.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Doğal meyvelerle tatlandırılan muzlu rulo pasta tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Çilekli Soslu Hafif Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Muhallebi için

Keki ıslatmak için

Çilek sosu için

Üzeri için

Çilekli Soslu Hafif Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keki için; yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
  2. Karışım hafif köpürmeye başladığında kalan malzemeleri ilave edip, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
  3. Karışımı yağladığınız cam bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  4. Muhallebisi için; süt, toz şeker, un ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Muhallebi göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
  5. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Vanilya ve mascarpone peynirini ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  6. Pişen kekinizi fırından alın. Üzerine çatalla birkaç delik açın ve süt ile ıslatın. Yumuşayan kekinizin üzerine muhallebiyi yayın ve buzdolabına kaldırın.
  7. Sosu için; gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan sosunuzu buzdolabından çıkardığınız muhallebili kekin üzerine yayın ve dilimleyin.
  9. Kolay çilekli pastayı, ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Soslu Hafif Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kekin pofuduk olması için, bir çay kaşığı karbonat ve bir tutam kabartma tozu ekleyin.
  2. Kek için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Harcı hazırladıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
  3. Kekin eşit derecede pişmesi için, önceden fırını ısıtın. Pişirdikten sonra, soğuk süt ile ıslatma işlemine geçebilirsiniz.
  4. Muhallebinin kıvamı yumuşak olursa, pirinç unu ve nişasta ile koyulaştırabilirsiniz.
  5. Çilek sosunun içerisine, portakal suyu ve ezilmiş böğürtlen ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli Soslu Hafif Pasta Kaç Kaloridir?

  1. Çilekli soslu hafif pastanın 100 gramlık bir porsiyonu 270, bir dilimi ise yaklaşık 400 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Hafif Yemekler Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya