Çilekli Pandispanya Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilekli Pandispanya Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanya için

Krema için

Pembe krema için

Üzeri için

Çilekli Pandispanya Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pandispanya için gereken malzemeleri ikiye bölün. İlk pandispanya için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Limon suyu ve ılık suyu ilave edip çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Başka bir kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kek hamuruna yavaşça ekleyin. Kek hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Aynı kek hamurunu bir kez daha aynı şekilde hazırlayın. Bu kez 20 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kek hamurunu ekleyin. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurun ve içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Beyaz krema için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve bir taşım kaynatın. Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutun. Pembe krema için çilekleri yıkayıp rondoda çekin ve bir tencereye alın. Tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Soğuması için bir kenara alın ve kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Dikdörtgen keki dört parmak kalınlığında kareler şeklinde kesin. Yuvarlak keki enine ikiye kesin. 22 cm’lik yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına bir kat kek yerleştirin. Kenarlara kare kek parçalarını sıralayın. Tabanı çok az sütle ıslatın ve üzerini pembe krema ile kaplayın. İkinci kat keki yerleştirin ve bu kez beyaz kremayı üzerine bolca yayın. Buzdolabında soğutun. Pastayı kelepçeli kalıptan çıkarın. Bir kasede balı su ile inceltin ve Antep fıstığı ile karıştırın. Pastanın üzerini çilek dilimleri ve ballı Antep fıstığı ile süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta