- Keki hazırlamak için yumurta, toz şeker ve sütü mikserle 5-6 dakika çırpın. Un, vanilya
ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli yuvarlak
bir kalıba aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 160
derece fırında kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
- Kremayı hazırlamak için
krema, toz puding, süt ve çilekleri derin bir kaseye alarak mikser yardımıyla çırpın.
- Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Her iki parçadan da yuvarlak bir
kurabiye kalıbıyla parçalar kesin.
- Yuvarlaklardan altta kalacak kısımlara birer tatlı
kaşığı çilek reçeli sürüp üzerine çilekli kremadan yayın.
- Üzerine dilimlenmiş çilek
koyun. Diğer bir yuvarlak parça ile kapatın. Mini pastalarınız bitene kadar aynı işlemi
tekrarlayın.
- Pastalarınızın üzerini çilekle süsleyin. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Farklı versiyonu olan çikolatalı alman pastası tarifine göz atmayı unutmayın.