Çikolatalı pasta için
Limon kreması için
Lezzet çocuklarınız için de harika pasta tarifleri sunuyor. Tereyağı ile çikolatayı bir tencerede eritin. Yumurtaları, toz şekeri, unu ve tuzu ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına aktarın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
Limon kreması için, ılık süte rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Yumurta sarılarıyla toz şekeri mikserle köpürünceye kadar çırpın. Ilık sütü yumurtalı karışıma ilave edip tekrar ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynama noktasına gelince, soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kremayı ve limon suyunu karıştırın ve çikolatalı tabanın üstüne yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapın.
Meyve dilimleri ile süsleyebileceğiniz limon kremalı pasta tarifine göz atmayı unutmayın.