Kek hamuru için
Üzeri için
Yemek tarifleri arasında çikolatanın karşı konulmaz bir lezzeti. Kek hamuru için, şeker ve yumurtaları çukur bir kaba alın. Mikserle 5 dakika boyunca köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Karışımın 1 su bardağı kadarını daha sonra kekin üzerini ıslatmak için ayırın.
Bitter çikolatayı ince şekilde rendeleyin. Rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya, tarçın, karanfil, zencefil ve unu bir kaseye alıp harmanlayın. Önceden hazırladığınız karışıma ekleyin. Bütün malzemeleri birlikte pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
Bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Keki fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ayırdığınız 1 bardak sosu üzerine gezdirerek döküp keki ıslatın. Üzerini ahududular ile süsleyin. Dilimleyip ılık ya da soğuk servis yapın.