Çikolatalı Rulo Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Orta ve Güney Amerika olan çikolata, ilk zamanlarda içecek olarak tüketiliyordu. İspanyolların Orta Amerikayı ele geçirmesiyle birlikte, çikolata farklı tatlarla birleştirilerek yiyecek haline getirildi. Mutluluk hormonunu da arttıran bu besin, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Kalori değeri yüksek olsa da günümüzde birçok tatlı, çikolata ile birleştirilerek sunulur. Dilerseniz, özel günlerde hazırlayabileceğiniz  çikolatalı rulo pasta tarifine geçebiliriz:

Çikolatalı Rulo Pastanın Yanına Ne Gider?

Çikolatalı rulo pastayı kış aylarında sıcak çikolata, yaz aylarında ise kahveli milkshake ile birlikte sunabilirsiniz.

Kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için evde hazırlayabileceğiniz pasta tariflerine mutlaka göz atın. Beğendiğiniz tarifleri paylaşmayı unutmayın.

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Çikolata kreması için

Üzeri için

Çikolatalı Rulo Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kreması için, krema ve çikolatayı bir sos tenceresine alın. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Çikolatalar eridiğinde karışımı ocaktan alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Ilınan kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  3. Daha sonra yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alarak şeker tamamen eriyene kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  4. İçerisine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  5. Hazırladığınız kek harcını, yağlı kağıt üzerine bir spatula yardımıyla yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra temiz bir mutfak bezinin üzerine alın. Bezle rulo şeklinde sarın.
  7. Soğuduktan sonra keki açıp üzerine soğuyan kremayı yayın. Tekrar rulo şeklinde sarıp 1-2 saat dinlendirin. Üzerine kakao serpin. Şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı Rulo Pasta Servis Önerileri

  1. Pastanızın daha güzel gözükmesi için doğal meyvelerden faydalanabilirsiniz. Dilimlenmiş muz, kivi ve çilekleri pastanın iç kısımlarına yerleştirin.
  2. Frambuaz ve karamel soslarını pastanın üzerinde gezdirerek daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
  3. Pastanızı doğum günü veya yıl dönümü gibi özel günler için hazırlıyorsanız, üst kısmına renkli şekerler ile yazı yazabilirsiniz.

Çikolatalı Rulo Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Rulo pasta hazırlamadan önce tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Özellikle keki hazırlamak için yumurtalar taze ve oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Un ve katı malzemeler iç içe eklenip elenmelidir. Burada amaç malzemelerin eşit dağılması ve unun elenmesi ile kabarmayı sağlamaktır. 
  3. Yumurta sarısı ve beyazı karışmayacak şekilde ayrılmalıdır. Yumurta akı iyice kabarıncaya dek çırpılmalıdır. Bu işlem kekin yapısının daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Yumurta kabartılırken içerisine bir tutam tuz atılması kabarmayı hızlandıracaktır. 
  4. Rulo pasta yapımında karbonat kullanmanız kabarmayı hızlandıracaktır. Karbonat kabartma tozuna göre daha fazla asit içermekte ve kekin yapısını dengelemektedir.
  5. Kek hamuru boza kıvamında olmalı ve önceden ısıtılmış fırında yağlanmış ve unlanmış pişirme kabında pişirilmelidir. Pişirmeye başlamadan önce kek hamurunu sallayarak dengeli dağılım yapabilirsiniz. 
  6. Pandispanya diğer keklere nazaran daha çabuk pişmektedir. Pişirme süresine dikkat edilmelidir. Pişme kurdan yardımı ile kontrol edilebilir.
  7. Aynı zamanda rulo yapılırken kekin tamamen soğumamasına dikkat edilmelidir. Tamamen soğuyan hamurda kırılmalar meydana gelebilmektedir.  

1 Porsiyon Çikolatalı Rulo Pasta Kaç Kaloridir?

  1. 100 gramlık bir porsiyon çikolatalı pasta, yaklaşık 385 kaloridir. Düşük kalorili bir tatlı arıyorsanız, kalorisi 260 olan ve doğal malzemelerle hazırlanan muzlu rulo pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya