Çikolatalı Pandispanya
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Pandispanya Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ganaj için

Çikolatalı Pandispanya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel günleriniz için görsel bir şölen sunmaya ne dersiniz? Yumurtalar, sirke, kakao ve kabartma tozunu mikserle 8 dakika çırpın. Eritilmiş çikolatayı, un, süt ve toz bademi karışıma yedirin. İsteğe göre bir kalıba dökün ve öncedenısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.

Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Kaynamak üzereyken çikolatayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Margarin ve balı ilave edip iyice karıştırın. Tüm malzemeler eridikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra karışımı 2 saat buzdolabında bekletin.

Pandispanya soğuyunca istenilen büyüklükte pasta çember ölçüsünde kesin. Pandispanya bıçağı ile enine 3’e bölün. Pasta çemberine bir kat pandispanya yerleştirin ve üzerine 1 parmak kalınlığında ganaj sürün. 3 kat için de aynı işlem yapın. Buzdolabında 2 saat bekletip çemberden çıkarın. İsteğe göre ganaja muz, vişne, frambuaz veya çilek ilave edebilirsiniz.

Ortaya çıkan pastayı dilediğiniz renkte şeker hamuru ile dilediğiniz şekilleri vererek süsleyin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta