Çikolatalı İsviçre Rulosu (Swissroll)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı İsviçre Rulosu (Swissroll) Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için

Çikolatalı İsviçre Rulosu (Swissroll)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@semadanlezzetler
100 bin takipçi
Sema Güneri

  1. Pandispanya için; sıvı yağı ısıtıp karıştırma kabına alın. Kakaoyu ekleyip karıştırın, toz şekeri ilave edip karıştırın. Ardından suyu ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. 
  2. Vanilyayı ilave edin. Yumurta sarılarını birer birer ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu iki defada eleyerek ilave edin.  
  3. Ayrı bir kasede yumurta aklarına tuz ilave edin. İyice köpürüp kabarıncaya kadar mikserde çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyin. Koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika mikserde çırpmaya devam edin. Diğer kakaolu karışıma 3 defada ekleyin, her eklemede çırpma teli ile söndürmeden karıştırın. 
  4. Yağladığınız ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı dökün. Kalıbı iki kez hafifçe kaldırıp tezgaha bırakın, içindeki hava kabarcıklarını çıkartın. 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 
  5. Pişen keki fırında hiç bekletmeden hemen çıkarın, yapışan kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan ayırın, kağıtlardan tutup havlu üzerine alın. 2 dakika ılındıktan sonra temiz bir yağlı kağıdın üzerine keki ters çevirin, tabanındaki kağıdı çıkarın. Soğumadan, kek ılıkken kremasını sürün. Keke çok fazla el değmeden nazikçe rulo yapın, üst kabuğun soyulmamasına dikkat edin. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 4 saat dinlendirin (Ben yapıp dondurucuya atıyorum, misafirime göre 2 saat önceden çıkarıyorum).

Desenli İsviçre rulosu tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çikolatalı Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta