Çikolatalı Alman Pastası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adından anlaşılacağı üzere ilk kez Almanya'da yapılan bu tatlı, kısa sürede Orta Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Şekli donuta benzeyen alman pastasının diğer adı ise berlinerdir. Hamurun kızartılmasıyla hazırlanır ve ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır. Genellikle iç kısmında krem şanti, reçel veya sütlü krema kullanılır. Şeker değeri yüksek olsa da, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılamasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, orijinal çikolatalı alman pastası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Çikolatalı Alman Pastası Kaç Kaloridir?

Çikolatalı alman pastasının bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Karbonhidratlı bir tatlı olduğu için küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

Çikolatalı Alman Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krema için

Üzeri için

Çikolatalı Alman Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kek için, unu bir kaba alıp şeker ve tuz ile harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin.
  2. Unu kenarlardan alıp yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  4. Krema için, yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.
  5. Krema sıkma torbasına doldurun. Kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın.
  6. Krema ve çikolatayı birlikte eritin. Keklerin üst kapaklarını tel ızgara üzerine dizin. Sosu üzerlerine gezdirip fıstık serpiştirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan pastaların kapaklarını kapatın.
  7. Dilerseniz, çikolatayı eritmek yerine ev yapımı çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örterek 10 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Hamur harcında topaklanmalar olursa, bir kez mikserden geçirin.
  • Pastanın pofuduk olması için, bir tutam kabartma tozu ve karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Pastanın eşit pişmesi için fırını önceden ısıtın. Bir taraf daha fazla piştiyse, üst kısmını folyo ile kapatarak pişirme işlemine devam edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, kremanın üzerine meyve dilimleri ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta