Adından anlaşılacağı üzere ilk kez Almanya'da yapılan bu tatlı, kısa sürede Orta Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Şekli donuta benzeyen alman pastasının diğer adı ise berlinerdir. Hamurun kızartılmasıyla hazırlanır ve ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır. Genellikle iç kısmında krem şanti, reçel veya sütlü krema kullanılır. Şeker değeri yüksek olsa da, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılamasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, orijinal çikolatalı alman pastası tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Çikolatalı Alman Pastası Kaç Kaloridir?
Çikolatalı alman pastasının bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Karbonhidratlı bir tatlı olduğu için küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.
Malzemeler
Krema için
Üzeri için