Lezzet'in
yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...
Margarini eritip ılıtın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt, vanilya ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Rendelenmiş havucu ekleyin.
Hamuru dikdötgen şekilli yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Keki küçük parçalar şeklinde ufalayın. Ayva marmeladını kek parçalarının üzerine gezdirip hafifçe yoğurarak karıştırın.
20x20 ebatlarında alüminyum folyoya sarıp baton pasta şekline getirin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Küp doğranmış ayvayı bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ve lohusa şekerini ekleyin. Ayvalar yumuşayana ve rengi kırmızı olana kadar haşlayın. Ganaj için çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Alümiyum folyoyu özenle çıkarıp keki tel ızgara
üzerine alın. Ganajın yarısından fazlasını pastanın üzerine gezdirerek dökün.
Buzdolabında 15 dakika bekletin. Kalan ganajı pastanın üzerine döküp buzdolabında 10 dakika bekletin. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata, fıstık ve ayva taneleriyle süsleyin. Hindistancevizi serpip servis yapın.