Çikolata Soslu Ayvalı Ve Havuçlu Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Soslu Ayvalı Ve Havuçlu Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Çikolatalı ganaj için

Çikolata Soslu Ayvalı Ve Havuçlu Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Margarini eritip ılıtın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt, vanilya ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Rendelenmiş havucu ekleyin.

Hamuru dikdötgen şekilli yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Keki küçük parçalar şeklinde ufalayın. Ayva marmeladını kek parçalarının üzerine gezdirip hafifçe yoğurarak karıştırın.
20x20 ebatlarında alüminyum folyoya sarıp baton pasta şekline getirin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Küp doğranmış ayvayı bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ve lohusa şekerini ekleyin. Ayvalar yumuşayana ve rengi kırmızı olana kadar haşlayın. Ganaj için çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Alümiyum folyoyu özenle çıkarıp keki tel ızgara
üzerine alın. Ganajın yarısından fazlasını pastanın üzerine gezdirerek dökün.

Buzdolabında 15 dakika bekletin. Kalan ganajı pastanın üzerine döküp buzdolabında 10 dakika bekletin. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata, fıstık ve ayva taneleriyle süsleyin. Hindistancevizi serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta