Chaja Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Chaja Pasta, Uruguay'a özgü bir tatlıdır ve özellikle özel günlerde ya da kutlamalarda sıkça yapılır. Yumuşak ve hafif bir yapıya sahip olup, meyve, kremalı karışımlar ve bazen pandispanya ile hazırlanan bir pastadır. İşte Chaja Pasta tarifi:

Çilekli Milföy Pasta tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Chaja Pasta kaç kaloridir?

Bir porsiyon Chaja Pasta 550 kaloridir.

Chaja Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanya İçin:

Krema İçin:

Meyve Karışımı İçin:

Şanti İçin:

Chaja Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pandispanya için;

  1. Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alın, mikserle iyice çırpın.
  2. Üzerine suyu ekleyin ve karıştırın.
  3. Un ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırarak yavaşça ilave edin.
  4. Karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Krema için;

  1. Sütü, toz şekeri, unu ve vanilini bir tencereye alın.
  2. Karışımı orta ateşte karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
  3. Koyulaştıktan sonra tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Meyve Karışımı:

  1. Şeftali ve ananası küçük parçalara doğrayın.
  2. Bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin.
  3. Meyveleri kısık ateşte şekerle birlikte pişirin, meyve suyunun biraz azalması yeterlidir.
  4. Meyve karışımını soğumaya bırakın.

Şanti Hazırlığı:

  1. Krema ve toz şekeri bir kaba alın.
  2. Mikserle, krema sertleşene kadar çırpın.
  3. Soğuyan pandispanyayı iki veya üç kat halinde kesin.
  4. İlk katı servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
  5. Üzerine meyve karışımını dökün.
  6. İkinci kattan pandispanyayı koyun ve üzerini tekrar kremayla kaplayın.
  7. Pastanın üzerini şanti ile kaplayın ve meyve parçalarıyla süsleyin.
  8. Chaja Pasta servise hazır. Pastayı buzdolabında en az 2 saat soğutun, ardından dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

  Servis Önerisi
  • Chaja pastayı çay veya kahveyle servis edebilirsiniz.
  • Yanında taze meyve dilimleri servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kremanın taze ve soğuk olması, iyi bir kıvam tutmasını sağlar. Eğer kremayı çırpıyorsanız, iyice koyulaşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Pastayı tamamen soğutduktan sonra dilimlerseniz, pastanızın dağılma riski azalır.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta
Snickers Pasta