Bisküvileri gelişi güzel, küçük parçacıklar halinde kırın. Cevizleri ekleyip karıştırın.
Benmari için iki tencereyi iç içe alarak tereyağını eritin, içine kakaoyu ekleyip çırpın. Kremayla sütü ekleyip karıştırın.
Yumurta sarılarını teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Malzemeler birbiriyle karışınca ocaktan alıp biraz soğutun, bu arada birkaç kez çırpın ve şurubu ekleyin.
Kakaolu bu sosu diğer kaptaki cevizli bisküvilerin üzerine dökün ve karıştırın. Dilerseniz bir kalıba yağlı kağıt serip malzemeyi içine dökün, düzeltip buzluğa kaldırın.
Dilerseniz klasik şeklini yapın; bunun için streç filmin ortasına uzunlamasına döküp, her iki taraftan kağıdı pastanın üzerine doğru alın ve elinizle piramit şekli verin.
Kağıdın her iki ucundaki fazlalığı kesip, bir iple veya klipsle tutturup açılmasına izin vermeyecek hale getirin.
Derin dondurucuda en az 12 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. Sitemizde farklı mozaik pasta tarifleri de bulabilirsiniz.