Böğürtlenli Ve Bademli Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Böğürtlenli Ve Bademli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgusu için

Üzeri için

Böğürtlenli Ve Bademli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çukur bir kapta yumurta akılarını ve pudra şekerini iyice çırpın. Badem ve fındık ununu ekleyip tekrar çırpın. Aynı büyüklükte 2 adet kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kenarlarına yağ sürün. Malzemeyi ikiye bölün ve iki kek kalıbına döküp yayın. File bademi üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata eridikten sonra buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğuyan kremayı 2-3 dakika çırpın. 150 gr böğürtleni ve pudra şekerini el blenderi ile pürüzsüz hale getirin. Kekin ilk katına önce böğürtlenli sosu sürün. Üzerine krema sıkma aparatı ile kremanın yarısını sıkın. Kalan böğürtlenleri üzerine dizin. Diğer kekin altına kalan kremayı sürün ve krema altta kalacak şekilde pastanın üzerine yerleştirin. Beyaz çikolatayı üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta