Kek için
Dolgusu için
Üzeri için
Yumurta, vanilya ve şekeri geniş bir kapta mikserle çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un, kakao, kabartma tozunu ilave ederek karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye hamuru yayın.160 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Yumurta sarısı, süt, şeker, vanilya ve unu tencerede karıştırın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp labne peyniri ve kremayı ilave edin ve mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Keki ortadan ikiye kesin. Arasına kremanın 2/3’ünü yayıp üzerine frambuazları dizip kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvayın. Çikolata sos ile üzerine çizgiler yapın. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Klasik frambuazlı pasta tarifine göz atmayı unutmayın.