Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

25 gr toz şeker

Üzeri için

Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 4 yumurta akını kaseye alın. Mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Başka bir kapta 4 yumurta sarısı ve şekeri çırpın.
  2. Balı ve suyu ilave edin. Yumurta aklarını spatula ile yavaşça yumurta sarılı malzemeye yedirin. Kakao ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine malzemeyi döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp üzerine temiz bir mutfak havlusu yerleştirin. Dikkatlice rulo şeklinde sarın. 3 yumurta akını kuru bir cam kaseye alın.
  5. Kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırın. Şeker ve kremayla birlikte cam kaseye alıp karıştırarak benmari usulü eritin.
  6. Jelatini ilave edip karıştırın. Kaseyi sıcak suyun üzerinden alın. Çırpılmış yumurta aklarını ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın. Keki dikkatlice açıp üzerine bu harcı yayın.
  7. Tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 40 dakika bekletin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın.
  8. Üzerine çikolatayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Buzdolabında katılaşmasını sağlayın.
  9. Rulo kekin üzerini çikolatalı krema ile kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik çikolatalı rulo pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta