- 4 yumurta akını kaseye alın. Mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Başka bir kapta 4 yumurta sarısı ve şekeri çırpın.
- Balı ve suyu ilave edin. Yumurta aklarını spatula ile yavaşça yumurta sarılı malzemeye yedirin. Kakao ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine malzemeyi döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından alıp üzerine temiz bir mutfak havlusu yerleştirin. Dikkatlice rulo şeklinde sarın. 3 yumurta akını kuru bir cam kaseye alın.
- Kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırın. Şeker ve kremayla birlikte cam kaseye alıp karıştırarak benmari usulü eritin.
- Jelatini ilave edip karıştırın. Kaseyi sıcak suyun üzerinden alın. Çırpılmış yumurta aklarını ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın. Keki dikkatlice açıp üzerine bu harcı yayın.
- Tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 40 dakika bekletin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın.
- Üzerine çikolatayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Buzdolabında katılaşmasını sağlayın.
- Rulo kekin üzerini çikolatalı krema ile kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik çikolatalı rulo pasta tarifini de deneyebilirsiniz.