Malzemeler
Krema için
Süslemek için
Pratik pasta tarifleri arasında özel bir yere sahip. Krema için, süt, nişasta ve unu tencereye alıp iyice çırpın. Unun kokusu gidinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın şeker, tereyağı ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. Ilınana kadar mikserle çırpın.
Pastanın kıtır bisküvisi için gerekli tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşinceye kadar yoğurun. Hamuru oklavayla yarım cm kalınlığında açıp iki eşit dikdörtgen şeklinde kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye alarak önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alarak soğutun.
Çileklerin yarısını dilimleyip kremaya karıştırın. Katlardan birinin üzerine kremalı çilekleri yerleştirin. Üzerine diğer kıtır bisküvi katını yerleştirin. Kalan kremayı krema sıkma torbasına doldurup bisküvinin üzerine dekoratif şekilde sıkın. Üzerine kalan çilekleri dizin. Bir saat dinlendirin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.