Ballı Meyveli Kaygana
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaygana un, süt, yumurtadan oluşan bir tür kreptir. Karadeniz tarafında yapılır. Genellikle sebze ve tuzlu gıdalar ile bir arada servis edilir. Bugün sizlere ballı ve meyveli bir kaygana tarifi veriyoruz. Daha tatlı tatları sevenler bu tarfie bayılacak. Ballı ve meyveli kaygana pankek alternatifi bir kahvaltılık olarak tüketilebilir. Sizler ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Ballı Meyveli Kaygana Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Meyveli Kaygana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalilerin kabuklarını soyup ufak doğrayın. Çilek, ahududu ve şeftaliyi, bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın. Maya, un ve tuzu bir kaba alın. Toz şeker ve çırpılmış yumurtaları ilave edip karıştırın.
  2. Sütü ekleyin. Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  3. Tavayı ısıtıp tereyağı ile iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımdan tatlı kaşığıyla birbirine temas etmeyecek şekilde 3 hamuru tavaya aktarın. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla diğer taraflarını çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde pişirin.
  4. Ballı meyvelerle ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Kaygana Kaç Kaloridir?

Kaygana sade olarak tüketildiğinde yaklaşık 350 kaloridir. İçerisine eklenen meyve ve bala göre kalorisi değişecektir.


Püf Noktalar

  1. Daha puf bir kaygana isterseniz yumurta ve şekeri iyice çırpın. 
  2. Mayanın taze olduğuna dikkat edin. 
  3. Mayayı aktif hale getirerek kullanın. 
  4. Damak tadınıza göre istediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz.
  5. Şeker yerine bal ya da doğal bir tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta